Sisältöön sitemap

Täysin saneerattuja sijoitusasuntoja Porvoosta

Täysin saneerattuja sijoitusasuntoja Porvoosta

Porvoon Gammelbackasta tarjolla täysin saneerattuja ja valmiiksi vuokrattuja sijoitusasuntoja!

Tällä kertaa tuomme tarjolle loput itse jalostamastamme  Porvoon Gammelbackan kerrostalokohteen asunnoista!

Ostimme vajaa pari vuotta sitten vuonna 1975 rakennetun peruskuntoisen kerrostalon, jossa asunnot olivat suuria ja taloyhtiölle oli kertynyt reilusti korjausvelkaa. Sitten laitoimme töpinäksi.

Olemme nyt remontoineet täysin sekä taloyhtiön että asunnot. Samalla olemme jakaneet kohteen asunnot pienemmiksi. Kohde on nyt sijoittajille täydellinen ja soveltuu hyvin huolettomaksi sijoituskohteeksi pitkäksi aikaa.

Suomen Vuokranantajat ry:n ja Pellervon taloustutkimuksen (PTT) tekemän selvityksen mukaan keskimääräinen vuokratuotto Porvoossa oli 3,7%, meidän kohteen asuntojen vuokratuotto on merkittävästi parempi – n. 6%! 

Vaikka vuodenaika ei ole paras mahdollinen, on asuntojen vuokraus on sujunut hyvin. Hoidamme asuntojen vuokrausta, kunnes kaikki asunnot on vuokrattu. Uskomme, että tämä tapahtuu viimeistään kesään mennessä. Maksamme tyhjien asuntojen ostajille täyttä vuokraa niin pitkään kunnes asuntoon on löytynyt hyvä vuokralainen!

Osa nyt myytävistä asunnoista on vuokrattu Forenomille huomattavasti normaalia kalliimmalla vuokralla. Forenomin vuokrasopimuksissa on sitoutuminen vähintään 30.6.2020 asti, mutta sopimukset voivat hyvinkin jatkua paljon pidempään. Haluamme kuitenkin tarjota helppoja ja hyviä sijoituskohteita, joten mikäli Forenom irtisanoo ostamasi asunnon vuokrasopimuksen ennen 1.6.2020, hyvitämme sinulle 1000€ vaivanpalkkaa!

Porvoo sijoituskohteena

Porvoon rannikkokaupunki sijaitsee Uudenmaan maakunnassa ja asukasluku on noin 50.000. Väkiluvun ennustetaan kasvavan vahvasti myös jatkossa. Pellervon taloustutkimuksen mukaan Porvoossa sijaitsevien yksiöiden prosentuaalinen arvonnousu tulee olemaan Suomen paras tulevien viiden vuoden aikana. Saman tutkimuksen mukaan Porvoo on 10. sijalla suurimpien suomalaisten kaupunkien listauksessa, jossa vertaillaan kaupunkeja asuntosijoittajien silmin. Kaupungin tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset.

 

Helsingin keskustaan matka-aika autolla on noin 50 minuuttia ja suorilla julkisilla yhteyksillä matka taittuu reilussa tunnissa. Porvoosta on muutenkin hyvät liikenneyhteydet, kun valtatie 7, kantatie 55 sekä seututie 170 kulkevat Porvoon kautta. Porvoossa toimii ammatillisia oppilaitoksia, kaksi lukiota sekä korkea-asteen koulutusta tarjoava Porvoon Campus, jossa toimivat Laurean ja Haaga-Helian paikalliset yksiköt. Korkeakouluopiskelijoita kaupungissa on n. 1300. Porvoon suurimpia työnantajia on Borealis Polymers Oy ja Neste Engineering Solutions Oy, joissa molemmissa työskentelee yli 900 henkilöä. Borealis Polymers Oy on Pohjoismaiden suurin öljynjalostuksen ja kemianteollisuuden keskus. Porvoossa sijaitsee myös tavaramäärältään Suomen suurin satama Kilpilahti.

Porvoo on suosittu matkailukaupunki ja erityisesti se on tunnettu Vanhasta Porvoosta, josta löytyy kauniita puutaloja, sokkeloisia kujia sekä ranta-aittoja. Matkailijoita vetää puoleensa myös Porvoon saaristo, veneily, Porvoon tuomiokirkko ja Runebergin kotimuseo.

Porvoon Gammelbacka asuinalueena

Gammelbackan asuinalue sijaitsee lähellä merenrantaa noin kolmen kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Asuinalueella on hyvät liikenneyhteydet, linja-autoreitit 1 sekä 1A kulkevat Gammelbackasta keskustaan. Gammelbackassa on tarjolla hyvin palveluita ja ostoskeskuksessa toimii mm. ruokakauppa ja apteekki. Alueella on päiväkoteja, kouluja, kirjasto, neuvola ja nuorisotila. Gammelbackan liikekeskuksen Hyvinvointikeskus ja monitoimitalo tarjoavat maksuttomia tiloja asukkaille. Alueen viihtyisyyttä kehitetään edelleen yhteistyössä asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa.

Gammelbackassa on oma pienvenesatama. Puistometsässä on tarjolla paljon polkuverkostoja ja Gammelbackan puro, joka laskeutuu pienvenesataman luokse. Luontopolkua pitkin pääsee liittymään Hamarin kuntorataan, jonka varrelta pääsee Hamarin urheilukentälle sekä Gammelbackan tornivuoreen, josta on kauniit merinäköalat.

Taloyhtiö – Asunto Oy Porvoon Suolaketie 3

Kerrostalo on rakennettu vuonna 1975 ja se on läpikäynyt suuret remontit vuosina 2018-2019. Taloyhtiöön tehdyt laajat remontit ja asuntojen kompaktit koot takaavat, että asunnot ovat huolettomia sijoituksia pitkän aikaa. Pienistä neliömääristä johtuen remonttikulut ja hoitovastike ovat myös tulevaisuudessa maltilliset.

Tehdyt remontit:

Yhtiön rakennuksissa vuosien 2018-2019 aikana toteutettu seuraavat merkittävimmät kunnossapito- ja muutostyöt:

 • Käyttövesiputkiston uusiminen (runkolinja ja asuntokohtaiset linjat) + kaukoluettavat vesimittarit
 • Viemärilinjan sukitus / uusien viemärilinjojen vetäminen jaettaviin asuntoihin
 • Vesi- ja kiintokalusteiden uusiminen (hanat, wc-istuimet, suihkutermostaatit)
 • Kylpyhuoneiden uusiminen / kokonaan uuden kylpyhuoneen rakentaminen (vesieristystyöt, seinät ja lattiat laatoitetaan)
 • Sähkökeskukset, johdotukset ja valaistus uusitaan. Etäluettavat sähkömittarit. Asuntoihin datakaapeloinnit
 • Taloyhtiön saunatilojen ja varastojen kunnostus, sekä porraskäytävien huoltomaalaus ja porrastasanteen epoksipinnoitus
 • Julkisivun maalaus, sekä parvekkeiden seinäpintojen maalaus ja lattian epoksipinnoitus
 • Parvekkeiden lasitus
 • Lukituksen uusiminen Iloq-älylukkoihin 
 • Vesikaton pintahuovan uusiminen
 • Poistoilmanpuhaltimien uusiminen

Lisäksi aiemmin on tehty seuraavat remontit:

 • Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen 2009

Asuntoihin tehdyt remontit:

 • Keittiö- eteis- ja makuuhuone kalusteiden ja kodinkoneiden uusiminen
 • Lattiapinnoitteiden uusiminen (laminaatti) ja seinien huoltomaalaus (> kuivat tilat)
 • Huoneiden ovien, sekä lattia- ja pielilistojen uusiminen

Remonttikustannukset

Jos kaikki tehdyt remontit laskee yhteen tulee kustannuksia n. 1620€/m² (katso tarkempi Excel-taulukko tästä). Viimeisen 2 vuoden aikana halvimmat Gammelabackasta myydyt yksiöt on myyty n. 60 000 euron hintaan. Kun 30 neliöiselle yksiölle laskee korjauksia 1620€/m² tulee asunnon hinnaksi 108 600€.

Ero kasvaa suurempaan asuntoon mentäessä. Halvin Gammelbackassa myynnissä oleva asunto on 47m² kaksio josta pyydetään 73 000 euroa. Lisätään tähän remonttikustannukset ja tulee vertailukelpoiseksi hinnaksi 149 140 euroa.

Kohteemme asunnot ovat siis selvästi houkuttelevammin hinnoiteltu kuin alueen muut asunnot! Lisäksi ostaessasi asunnon tästä kohteesta ei sinun tarvitse pelätä ikäviä yllätyksiä, vaan tiedät tasantarkkaan mitä saat. Säästyt myös kaikelta vaivalta, mitä taloyhtiön ja asuntojen remontista koituisi. Eikä sinulle jää riskejä siitä, että mitä, jos remontit eivät menisikään toivotulla tavalla ja/tai remonttien kustannukset ylittyisivät. Nämä kaikki päänvaivat ja riskit on nyt poistettu!

Arvio remonteista vuosille 2020–2024

 • Normaaleja vuosittaisten kunnossapito- ja korjaustöitä
Taloyhtiö Asunto Oy Porvoon Suolaketie 3
Tyyppi Kerrostalo, 6 asuinkerrosta + pohjakerros
Rakennusvuosi 1975
Osoite Suolaketie 3, 06400 Porvoo
Rakennuksia 1kpl
Hissi On
Asuntojen määrä 54 kpl
Autopaikkojen määrä 30 kpl (omina osakkeinaan)
Käyttökorvaukset asukkaille – Vesi kulutuksen mukaan (ennakko 20€/hlö/kk)
– Autopaikka (pistokepaikka) 12€/kk
Vastike 3,95€/m2
Yhtiölaina* Laina-aika 15+1 vuotta. Marginaali 1,5%
Lämmitysmuoto Kaukolämpö, vesikiertoinen
Putkistot: – Käyttövesiputket uusittu (kuparia)
– Viemärit uusittu / sukitettu
Tontin omistus Vuokra. Vuokrasopimus päättyy 27.3.2068. Vuokra 15.600€ /vuosi.
Tontin vuokra sisältyy vastikkeeseen.Tontti on lunastettavissa 10 vuoden välein (ensimmäistä kertaa 10 vuotta sopimuksen alkamisesta eli 2028). Lunastushinta muodostuu 4,5% tuottovaatimuksen mukaan.

Yhtiölaina

 • Laina-aika 17 vuotta
 • marginaali 1,5% + 6kk euribor

Yhtiö tulouttaa rahoitusvastikkeet kirjanpidossaan, joten ne ovat verovähennyskelpoisia. Lopullinen vahvistus lainaehdoille saadaan tammikuussa. Mikäli lainaehdot muuttuvat oleellisesti on ostajilla oikeus peruuttaa vahvistetut varauksensa ilman sanktioita. Yhtiölainan määrä voi muuttua hieman, lopullinen lainamäärä tarkastetaan kaupanteon yhteydessä.

Asuntojen pintamateriaalit

Kaikki asunnot on remontin yhteydessä saneerattu lattiasta kattoon.

Lattiamateriaalina on vaalenasävyinen, laadukas ja kestävä Edger Pro laminaatti. Seinät on maalattu valkoiseksi, jotta ne ovat mahdollisimman helppohoitoiset myös jatkossa.

Keittiöt

Kaikkiin asuntoihin on asennettu uusi vaaleansävyinen keittiö ja uudet kodinkoneet. Jokaisen asunnon keittiöstä löytyy vuokralaisten arvostama astianpesukone.

Kylpyhuoneet

Myös kaikki kylpyhuoneet on remontoitu. Materiaaleina on käytetty modernin vaaleita sävyjä. Kaikista kylpyhuoneista löytyy peili- ja allaskaappit sekä pyykinpesukoneliitäntä.

 

Porvoon vuokramarkkina

Porvoon alueella tarjolla olevista vuokra-asunnoista monet ovat melko huonokuntoisia. Vuokrat ovat suhteellisen korkeita, vaikka kunnot olisivatkin huonoja ja asunnot epäkäytännöllisiä. Hyväkuntoisia ja nykyaikaisia asuntoja ei Porvoossa ole aiemmin ollut liiaksi tarjolla.

Tästä syystä asuntojemme vuokraus on vetänyt hyvin! Olemme saaneet asuntoja vuokrattua hyvään tahtiin, vaikka vuokraussesonki ei ole ollut paras mahdollinen ja muuttamaan pääsee vasta helmikuun alussa.

Olemme tehneet vuokralaisvalinnat tarkasti, ja kaikilla talon vuokralaisilla onkin vuokraushetkellä ollut luottotiedot kunnossa. Asukkaiksi on tulossa ihmisiä monipuolisesti ja kohteeseen tuleekin muuttamaan niin eläkeläisiä, työssäkäyviä kuin opiskelijoitakin.

Autopaikat

Autopaikat sijaitsevat talon takapihalla ja ovat erillisellä osakesarjalla. Lämpötolppapaikan hinta on 1 900€ ja vastike on 4,68€/kk. Käypä vuokra autopaikalle on 12-20€/kk.

Autopaikat myydään ensisijaisesti niille, kenen asunnon vuokralaisella on autopaikka käytössä.

Myyntihinnasto

Muokkaa
HUONEISTO MYYNTIHINTA ALK. VELATON HINTA ALK. VUOKRATUOTTO %
1h + kt 23,5m² 22 320€ 74 400€ n. 6,4%
1h + kt 28m² 80 400€ n. 5,9%
1h + kt 35,5m² 87 150€ n. 6%
2h + kt + p 32,5m² 30 270€ 100 900€ n. 6,3%
2h + kt + p 33m² 99 150 € n. 6,3%
3h + kt +p 47,5m² 117 400€ n. 6,1%

Lisätiedot

Tutustu tarkemmin kohteeseen klikkaamalla alla olevasta linkistä kohteen materiaalikansioon, josta löytyy mm.

Myyntihinnasto ja varaustilanne

-Kuvat asunnoista
-Kunnossapitotarveselvitys
-Yhtiöjärjestys
-Talousarvio
-Pohjakuvat
-Kauppakirjapohja

Miksi tämä kohde?

Kohde

 • Porvoolle erinomainen vuokratuotto
 • Kattavasti saneerattu taloyhtiö
 • Tyylikkäästi remontoidut asunnot
 • Hyvä vuokrakysyntä
 • Asunnot valmiiksi vuokrattu
 • Pienet neliömäärät pitävät kulut kurissa

Alue

 • Kasvava kaupunki 35 kilometrin päässä Helsingistä
 • Päivittäispalvelut aivan vieressä
 • Alueen muut vuokra-asunnot selvästi huonommassa kunnossa
 • Hyviä sijoitusasuntoja harvoin tarjolla

Asuntojen varaus

1. Valitse asunto
2. Tee varaus / liity jonoon
Asunto
Tyyppi
Pinta-Ala
Kuntopisteet
Myyntihinta
Velaton hinta
Vuokratuotto %
Vapaa
Tiedot

Varaustyökalu - Varaa asunto

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Varaustyökalu - Liity jonoon

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Hidden

Jätä meille viesti