Arvoa kiinteistöjalostuksen kautta
Sijoitusasunnot.com Group Oy:llä on vahva osaaminen kohteiden jalostamisessa. Uutena asiana olemme tehneet yhteistyötä kuntien vuokra-asuntojen kanssa ja kartoitettu myös heidän jalostuspotentiaaliaan.
Kiinteistöjen jalostaminen tai kehittäminen tarkoittaa yleisesti niitä toimia, joiden tarkoituksena on lisätä jonkun tietyn kiinteistön tai alueen ja sen kiinteistöjen arvoa. Tapauskohtaisesti tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kiinteistön korjausvelan vähentämistä, asuntojen remontointia tai isojen asuntojen pilkkomista pienemmiksi.
Lue lisää alta!
Millaisia haasteita olemme ratkoneet kiinteistöjalostuksen avulla?
Taloyhtiön remontoiminen ja korjausvelan vähentäminen
Olemme ostaneet useita 1970-1989 välillä rakennettuja peruskuntoisia kerrostaloja, joissa taloyhtiöille oli kertynyt reilusti korjausvelkaa. Me olemme erikoistuneet vanhojen kerrostalojen tuomiseen uuteen eloon!
Oheisessa kuvassa vasemalla näkyy vuonna 1972 valmistunut Mäntsälässä sijaitseva neljäkerroksinen asuinkerrostalo. Kohteessa oli alkuperäinen talotekniikka, kun ostimme sen itsellemme.
Teimme tälle kohteelle kattavan peruskorjauksen:
- ikkunat ja ovet menivät vaihtoon
- talotekniikka uudistetiin
- pinnat uusittiin niin kuivissa- kuin märkätiloissa
- julkisivu rapattiin ja tehostemaalattiin, lisäksi peltiosat uusittiin
- pienellä lisävalaistuksella annettiin julkisivulle hyvä loppusilaus
- lisäksi jaoimme kohteen isot asunnot useammaksi pienemmäksi asunnoksi, ja remontoimme myös asunnot vastaamaan nykypäivää. Näistä lisää alempana
Kysy kiinteistöjalostuksesta
Olemme selvittäneet ja laskeneet auki mm. kunnille sekä rahastoille auki heidän omistamiensa kohteiden jalostuspotentiaalia sekä jalostuksen vaikutusta kiinteistön arvoon.
Kysy meiltä mitä vain kiinteistöjalostuksesta tai voit myös pyytä meiltä ilmaisen kartoituksen omien kiinteistöjesi jalostuspotentiaalista ilman sitoumuksia! Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Isojen asuntojen jakaminen useammaksi pieneksi asunnoksi
Monissa kohteissa olemme isojen saneerausten yhteydessä jakaneet isoja asuntoja useammaksi, pienemmäksi asunnoksi. Esimerkiksi tässä aiemmin mainitussa Mäntsälän nelikerroksissa kohteessa oli alunperin 36 asuntoa. Remontin jälkeen kohteessa on yhteensä 60 asuntoa koossa 25,0²-37,0m².
Raa’asti yksinkertaistettuna prosessi menee niin, että asunnot jaetaan kahtia ja rakennetaan uudet kylpyhuoneet kaikkiin nyt syntyviin, uusiin asuntoihin. Poikkeuslupa tai asemakaavamuutos on monissa tapauksissa edellytys onnistumiselle.
Asuntojen jakamisella saadaan useita hyötyjä:
- kotitalouksien koot ovat pienentyneet 1970-luvulta, ja vuokramarkkinoilla on paljon enemmän kysyntää pienemmille kuin suuremmille asunnoille – voimme näin tarjota kodin useammalle asujalle
- asuntojen pienistä neliömääristä johtuen yksittäisen asunnon omistajan remonttikulut ja hoitovastike ovat nyt, mutta myös tulevaisuudessa maltilliset
- kohteen tuotto paranee, kun vuokrattavia asuntoja on enemmän
Asuntojen remontointi
Jos laitetaan kerrostalo kuntoon ulkopuolelta, niin pitäähän se saneerata sisältäkin! Uusimme kohteen asunnot remontin yhteydessä lattiasta kattoon.
Suosimme remonteissa pääsääntöisesti vaaleita sävyjä, mutta esimerkiksi kiintokalusteiden valinnassa olemme hakeneet kontrasteja tummilla rungoilla ja ovilla. Uusimme myös kodinkoneet ja asennamme keittiöhin astianpesukoneet ja kylpyhuoneisiin asennamme peili- ja allaskaapit sekä pyykinpesukoneliitännät.
Jäljelle jääneen rakennusoikeuden hyödyntäminen
Eräällä Jyväskylän kohteellamme oli käyttämätöntä rakennusoikeutta 296,5 kem². Hyödynsimme tämän käyttämättömän rakennusoikeuden rakentamalla tontille kuuden huoneiston rivitalon. Jokaiseen kuuteen asuntoon rakensimme parven tuomaan avaruutta ja lisätilaa asuntoihin – parvea ei laskettu rakennusoikeuteen, joten se oli hyvin tehokas keino tässä kohteessa.
Näihin asuntoihin löytyi ennätysajassa vuokralaiset, ja tämän jälkeen myimme asunnot eteenpäin piensijoittajille.
Kohteen arvon kasvu
Saneeratun kohteen arvon kasvussa ensimmäisenä silmään pistää tietenkin parantunut nettovuokratuotto: remontoiduista asunnoista saa markkinoilta enemmän vuokraa kuin remontoimattomista, ja jos saneerauksen aikana isoja asuntoja on jaettu pienemmiksi, on kohteessa myös enemmän vuokrattavia asuntoja.
Mutta kohteen arvoa ei kasvata pelkästään tämä nettotuoton nousu, vaan myöskin kohteen tuottovaatimustason lasku. Ennen remontteja kohteeseen kohdistuu korjausvelkaa. Korjausvelkaisen kohteen on tuotava parempaa vuokratuottoa kuin saneeratun kohteen. Esimerkiksi Kuopion jalostuskohteemme markkina-arvo oli ennen suorittamiamme saneerauksia noin 8-9% laskettavan tuoton tuntumassa, kun taas remontin jälkeen tuottovaatimus kyseisen kohteen kohdalla on noin 6-6,5%.
Kartoitamme ilmaiseksi oman kohteesi jalostuspotentiaalin!
Haluatko saada ilmaisen kartoituksen oman kohteesi jalostuspotentiaalista?
Täytä lomake ja me olemme sinuun yhteydessä. Katsomme kohteesi jalostuspotentiaalin läpi, laskemme arviomme jalostuksen vaikutuksesta kohteen arvoon ja voimme muutenkin käydä läpi erilaisia skenaarioita kiinteistöjalostukseen liittyen.
Esimerkiksi kohteissa, joiden tiedetään vaativan seuraavien vuosien aikana peruskorjausta ja jotka eivätkä välttämättä ole sellaisenaan vuokra-asuntokäyttöön parhaiten soveltuvia, voimme auttaa selvittämään keinoja jalostaa kohdetta peruskorjauksen tai linjasaneerauksen yhteydessä vastaamaan paremmin nykypäivän vuokramarkkinaa.
Autamme myös jalostusprosessin taloudellisen yhtälön laskemisessa.
Meille on kertynyt vahvaa osaamista korjausvelkaisten kerrostalojen peruskorjauksista ja jalostamisesta, ja haluamme jakaa tietoa eteenpäin. Suomessa on todella paljon -70 ja -80 luvuilla rakennettuja kohteita, jotka eivät enää tekniikaltaan eivätkä kerrospohjiltaan vastaa nykypäivän tarpeita – onhan ne aikanaan rakennettu erilaiseen maailmaan kuin missä nykyään elämme! Uskomme yhteistyön voimaan ja haluamme auttaa. Uskomme, että osaamisestamme on monille hyötyä.
Haluan kuulla oman kohteeni jalostuspotentiaalista!Lue lisää jalostustoiminnasta meidän blogistamme!

Kerhohuoneen muuttaminen asuinhuoneistoksi – lisää vuokratuloja vajaakäytölle jääneellä huoneella!
Yhdessä tämän kaupan mukana meille siirtyneistä kerrostaloista oli maantasolla olevassa pohjakerroksessa tyydyttävä-kuntoinen, pahasti vajaakäytölle jäänyt kerhohuone. Jo tarjotessamme kohteesta laskimme, että tarvittaessa voisimme mahdollisesti muuttaa kyseisen ”monikäyttötilaksi” yhtiöjärjestyksessä ristityn tilan asuinhuoneistoksi.

Remontoimme 36 asunnon kerrostalosta 60 asunnon kerrostalon!
Ostimme Mäntsälästä kolmirappuisen, yhteensä 36 asuntoa käsittävän kerrostalon jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen käärimme hihat, teimme suunnitelmat ja lähdimme laittamaan kohdetta kuntoon niin sisältä kuin ulkoa.

Vanhan kerrostalon täydellinen muodonmuutos!
Lähtötilanteena tässä projektissa meillä oli -80 luvulla rakennettu, tuolle ajalle tyypillinen suomalainen kerrostalo. Kohteessa oli runsaasti korjausvelkaa, vuokrattavuus oli huono, asunnot huonossa kunnossa ja ne olivat nykymarkkinaan turhan isoja.

Näin lähes triplasimme kerrostalon tuoton – Nyt vuokratuotot yli 500.000€ vuodessa!
Yksi strategiamme on ostaa korjausvelallisia kohteita, joissa on mahdollisuus täydellisen remontin yhteydessä jakaa suuria asuntoja pienemmiksi.

Kiinteistösijoittajan monipuolinen ja haastava arki, osa 1: Vanha Ortopedia toimistosta asunnoiksi
Riski suhteessa potentiaaliseen tuottoon oli kuitenkin meidän kaikkien mielestä hyvä, joten päätimme tarjota kohteesta.