Sisältöön sitemap

Arvoa kiinteistöjalostuksen kautta

Sijoitusasunnot.com Group Oy:llä on vahva osaaminen kohteiden jalostamisessa. Uutena asiana olemme tehneet yhteistyötä kuntien vuokra-asuntojen kanssa ja kartoitettu myös heidän jalostuspotentiaaliaan.

Kiinteistöjen jalostaminen tai kehittäminen tarkoittaa yleisesti niitä toimia, joiden tarkoituksena on lisätä jonkun tietyn kiinteistön tai alueen ja sen kiinteistöjen arvoa. Tapauskohtaisesti tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kiinteistön korjausvelan vähentämistä, asuntojen remontointia tai isojen asuntojen pilkkomista pienemmiksi.

Lue lisää alta!

Hei, kielsit evästeiden käytön www-sivuillamme, joten emme voi näyttää sinulle YouTubeen lataamiamme videoita sivustollamme. Katsoaksesi tähän asetellun videon voit hyväksyä evästeet vasemmasta alakulmasta, tai katsoa videon YouTubessa osoitteessa https://www.youtube.com/embed/1m3pguFqb5Y

Kiinteistöjalostuksen parhaat puolet

Kohteen kasvojen kohotuksen myötä koko alueen viihtyvyys kasvaa

Turvaamme työpaikkoja rakentamisen ja urakoinnin alalla

Voimme tarjota useammalle kodin – ja usein myös paremman kodin

Kasvatamme kohteen tuottoprosenttia, ja pienennämme sen tuottovaatimusta

Remontoiminen on reilusti ympäristöystävällisempää kuin kerrostalon lanaaminen maan tasalle ja uuden rakentaminen

Millaisia haasteita olemme ratkoneet kiinteistöjalostuksen avulla?

Taloyhtiön remontoiminen ja korjausvelan vähentäminen

Olemme ostaneet useita 1970-1989 välillä rakennettuja peruskuntoisia kerrostaloja, joissa taloyhtiöille oli kertynyt reilusti korjausvelkaa. Me olemme erikoistuneet vanhojen kerrostalojen tuomiseen uuteen eloon!

Oheisessa kuvassa vasemalla näkyy vuonna 1972 valmistunut Mäntsälässä sijaitseva neljäkerroksinen asuinkerrostalo. Kohteessa oli alkuperäinen talotekniikka, kun ostimme sen itsellemme.

Teimme tälle kohteelle kattavan peruskorjauksen:

  • ikkunat ja ovet menivät vaihtoon
  • talotekniikka uudistetiin
  • pinnat uusittiin niin kuivissa- kuin märkätiloissa
  • julkisivu rapattiin ja tehostemaalattiin, lisäksi peltiosat uusittiin
  • pienellä lisävalaistuksella annettiin julkisivulle hyvä loppusilaus
  • lisäksi jaoimme kohteen isot asunnot useammaksi pienemmäksi asunnoksi, ja remontoimme myös asunnot vastaamaan nykypäivää. Näistä lisää alempana

 

Suuri muutos taloyhtiön julkisivussa

Kuvassa vasemmalla Mäntsälässä sijaitseva jalostuskohde, ja oikeassa reunassa Lahdessa sijaitseva jalostuskohteemme.

Kysy kiinteistöjalostuksesta

Olemme selvittäneet ja laskeneet auki mm. kunnille sekä rahastoille auki heidän omistamiensa kohteiden jalostuspotentiaalia sekä jalostuksen vaikutusta kiinteistön arvoon.

Kysy meiltä mitä vain kiinteistöjalostuksesta tai voit myös pyytä meiltä ilmaisen kartoituksen omien kiinteistöjesi jalostuspotentiaalista ilman sitoumuksia! Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Isojen asuntojen jakaminen useammaksi pieneksi asunnoksi

Monissa kohteissa olemme isojen saneerausten yhteydessä jakaneet isoja asuntoja useammaksi, pienemmäksi asunnoksi. Esimerkiksi tässä aiemmin mainitussa Mäntsälän nelikerroksissa kohteessa oli alunperin 36 asuntoa. Remontin jälkeen kohteessa on yhteensä 60 asuntoa koossa 25,0²-37,0m².

Raa’asti yksinkertaistettuna prosessi menee niin, että asunnot jaetaan kahtia ja rakennetaan uudet kylpyhuoneet kaikkiin nyt syntyviin, uusiin asuntoihin. Poikkeuslupa tai asemakaavamuutos on monissa tapauksissa edellytys onnistumiselle.

Asuntojen jakamisella saadaan useita hyötyjä:

  • kotitalouksien koot ovat pienentyneet 1970-luvulta, ja vuokramarkkinoilla on paljon enemmän kysyntää pienemmille kuin suuremmille asunnoille – voimme näin tarjota kodin useammalle asujalle
  • asuntojen pienistä neliömääristä johtuen yksittäisen asunnon omistajan remonttikulut ja hoitovastike ovat nyt, mutta myös tulevaisuudessa maltilliset
  • kohteen tuotto paranee, kun vuokrattavia asuntoja on enemmän

Suuri muutos taloyhtiön julkisivussa

Kuvassa vasemmalla alkuperäinen pohjakuva paperilta skannattuna, keskellä sama asunto jaettuna kahdeksi asunnoksi ja oikeanpuolimmaisena vielä havainnollistavampi kuva näyttämään, missä asuntojen rajat menevät.


Asuntojen remontointi

Tämän kohteen asunnot kokivat täydellisen muodonmuutoksen

Jos laitetaan kerrostalo kuntoon ulkopuolelta, niin pitäähän se saneerata sisältäkin! Uusimme kohteen asunnot remontin yhteydessä lattiasta kattoon.

Suosimme remonteissa pääsääntöisesti vaaleita sävyjä, mutta esimerkiksi kiintokalusteiden valinnassa olemme hakeneet kontrasteja tummilla rungoilla ja ovilla. Uusimme myös kodinkoneet ja asennamme keittiöhin astianpesukoneet ja kylpyhuoneisiin asennamme peili- ja allaskaapit sekä pyykinpesukoneliitännät.


Jäljelle jääneen rakennusoikeuden hyödyntäminen

Eräällä Jyväskylän kohteellamme oli käyttämätöntä rakennusoikeutta 296,5 kem². Hyödynsimme tämän käyttämättömän rakennusoikeuden rakentamalla tontille kuuden huoneiston rivitalon. Jokaiseen kuuteen asuntoon rakensimme parven tuomaan avaruutta ja lisätilaa asuntoihin – parvea ei laskettu rakennusoikeuteen, joten se oli hyvin tehokas keino tässä kohteessa.

Näihin asuntoihin löytyi ennätysajassa vuokralaiset, ja tämän jälkeen myimme asunnot eteenpäin piensijoittajille.

Asunto ja parvi Asunto ja parvi

Kohteen arvon kasvu

Saneeratun kohteen arvon kasvussa ensimmäisenä silmään pistää tietenkin parantunut nettovuokratuotto: remontoiduista asunnoista saa markkinoilta enemmän vuokraa kuin remontoimattomista, ja jos saneerauksen aikana isoja asuntoja on jaettu pienemmiksi, on kohteessa myös enemmän vuokrattavia asuntoja.

Mutta kohteen arvoa ei kasvata pelkästään tämä nettotuoton nousu, vaan myöskin kohteen tuottovaatimustason lasku. Ennen remontteja kohteeseen kohdistuu korjausvelkaa. Korjausvelkaisen kohteen on tuotava parempaa vuokratuottoa kuin saneeratun kohteen. Esimerkiksi Kuopion jalostuskohteemme markkina-arvo oli ennen suorittamiamme saneerauksia noin 8-9% laskettavan tuoton tuntumassa, kun taas remontin jälkeen tuottovaatimus kyseisen kohteen kohdalla on noin 6-6,5%.


Kartoitamme ilmaiseksi oman kohteesi jalostuspotentiaalin!

Haluatko saada ilmaisen kartoituksen oman kohteesi jalostuspotentiaalista?

Täytä lomake ja me olemme sinuun yhteydessä. Katsomme kohteesi jalostuspotentiaalin läpi, laskemme arviomme jalostuksen vaikutuksesta kohteen arvoon ja voimme muutenkin käydä läpi erilaisia skenaarioita kiinteistöjalostukseen liittyen.

Esimerkiksi kohteissa, joiden tiedetään vaativan seuraavien vuosien aikana peruskorjausta ja jotka eivätkä välttämättä ole sellaisenaan vuokra-asuntokäyttöön parhaiten soveltuvia, voimme auttaa selvittämään keinoja jalostaa kohdetta peruskorjauksen tai linjasaneerauksen yhteydessä vastaamaan paremmin nykypäivän vuokramarkkinaa.

Autamme myös jalostusprosessin taloudellisen yhtälön laskemisessa.

Meille on kertynyt vahvaa osaamista korjausvelkaisten kerrostalojen peruskorjauksista ja jalostamisesta, ja haluamme jakaa tietoa eteenpäin. Suomessa on todella paljon -70 ja -80 luvuilla rakennettuja kohteita, jotka eivät enää tekniikaltaan eivätkä kerrospohjiltaan vastaa nykypäivän tarpeita – onhan ne aikanaan rakennettu erilaiseen maailmaan kuin missä nykyään elämme! Uskomme yhteistyön voimaan ja haluamme auttaa. Uskomme, että osaamisestamme on monille hyötyä.

Haluan kuulla oman kohteeni jalostuspotentiaalista!

Lue lisää jalostustoiminnasta meidän blogistamme!

Kerhohuoneen muuttaminen asuinhuoneistoksi – lisää vuokratuloja vajaakäytölle jääneellä huoneella!

08.09.2022

Yhdessä tämän kaupan mukana meille siirtyneistä kerrostaloista oli maantasolla olevassa pohjakerroksessa tyydyttävä-kuntoinen, pahasti vajaakäytölle jäänyt kerhohuone. Jo tarjotessamme kohteesta laskimme, että tarvittaessa voisimme mahdollisesti muuttaa kyseisen ”monikäyttötilaksi” yhtiöjärjestyksessä ristityn tilan asuinhuoneistoksi.

Remontoimme 36 asunnon kerrostalosta 60 asunnon kerrostalon!

14.03.2022

Ostimme Mäntsälästä kolmirappuisen, yhteensä 36 asuntoa käsittävän kerrostalon jokunen vuosi sitten. Sen jälkeen käärimme hihat, teimme suunnitelmat ja lähdimme laittamaan kohdetta kuntoon niin sisältä kuin ulkoa.

Vanhan kerrostalon täydellinen muodonmuutos!

09.03.2022

Lähtötilanteena tässä projektissa meillä oli -80 luvulla rakennettu, tuolle ajalle tyypillinen suomalainen kerrostalo. Kohteessa oli runsaasti korjausvelkaa, vuokrattavuus oli huono, asunnot huonossa kunnossa ja ne olivat nykymarkkinaan turhan isoja.

Näin lähes triplasimme kerrostalon tuoton – Nyt vuokratuotot yli 500.000€ vuodessa!

19.12.2019

Yksi strategiamme on ostaa korjausvelallisia kohteita, joissa on mahdollisuus täydellisen remontin yhteydessä jakaa suuria asuntoja pienemmiksi.

Kiinteistösijoittajan monipuolinen ja haastava arki, osa 1: Vanha Ortopedia toimistosta asunnoiksi

08.11.2016

Riski suhteessa potentiaaliseen tuottoon oli kuitenkin meidän kaikkien mielestä hyvä, joten päätimme tarjota kohteesta.

Lue lisää blogistamme

Lisätietoja kiinteistöjalostuksestamme saat meiltä

Milla Määttä

Projekti-insinööri

050 475 9609

milla.maatta@sijoitusasunnot.com

Tutustu

Juha Antikainen

Projektipäällikkö

050 5544062

juha.antikainen@sijoitusasunnot.com

Tutustu