Tervehdys!

Mun nimi on Waltteri Hiljanen. Olen nuori, mutta melko monen mutkan kautta kiinteistöalalle päätynyt aikaansaava kaveri. Päätehtäväni on vastata yrityksemme kohteiden vuokrauksesta, mutta ohessa tulee hoidettua myös melko monipuolisesti muita asioita ja haasteita, joita eteemme tulee. Työssäni saan kohdata valtavan määrän erilaisia ihmisiä ja kuulla mitä erilaisten ihmisten elämään kuuluu. Se on huippua! Pidän onnistumisista ja siitä, kun asiat loksahtavat paikoilleen. Kun luovuttaa juuri remontoidun asunnon avaimet nuorelle parille ensimmäiseen yhteiseen kotiin, tai saa haastavan työn viimein tehtyä, tulee hyvä fiilis!

Olen aina ollut kova tekemään töitä. Lapsesta asti vanhempien yrityksessä työskentely opetti jo varhain siihen, että jos jotain haluaa, sen eteen on tehtävä töitä. Jos haluaa paljon, on tehtävä paljon töitä. Jossain vaiheessa kuitenkin lukemani kirjat saivat minut tajuamaan, että yhteensä +300 työtuntia kuussa joskus kolmessakin työssä samaan aikaan ei varsinaisesti itsessään ole kovin palkitsevaa. Jos tili on tyhjä joka kuun lopulla ja arki harmittaa, on melko sama, paljonko työtä tekee. ”Sitten kun ostan sitä, sitten kun saavutan tämän” -ajattelun sijaan keskityn nykyään enemmän siihen, että elämä olisi joka päivä kivaa ja palkitsevaa. Tällä mindsetin muutoksella olen saanut aikaan myös sen, että tilille yleensä jää myös jotain, jolla voi sitten ostaa vaikkapa sijoitusasuntoja tai matkustaa. Elämässä mun mielestä siistiä onkin se, että se on pääsääntöisesti sellaista, mitä siitä itse tekee. Jos maanantaiaamuisin ottaa päähän, niin asialle voi tehdä muutakin kuin manata sitä.

Pidän oppimisesta, kehittymisestä ja saavuttamisesta. Vaadin itseltäni monesti melko paljon ja olen sopivissa määrin kilpailuhenkinen. Kun tiedän tehneeni parhaani, se riittää kuitenkin minulle. Se, riittääkö se voittoon, onnistumiseen tai menestymiseen, riippuu tilanteesta.

Tykkään työnteosta ja projekteista, mutta toisinaan vietän myös vapaa-aikaa. Silloin tykkään hiihtää, pyöräillä, pelata sulkapalloa ja viettää aikaa läheisten kanssa. Pidän hyvistä kirjoista ja podcasteista, joita tuleekin nykyään kuunneltua paljon auton ratissa.

Asuntosijoittamisen aloitin muutamia vuosia sitten ostamalla itselleni remontoitavan asunnon, johon sitten muutin. En juurikaan tiennyt silloin asuntosijoittamisesta tai remontoimisesta, mutta olin kuitenkin laskenut tuottoprosentin olevan noin 9% luokkaa, jos jätän asunnon pitoon poismuuton jälkeen. Käsirahan asuntoon lainasin kaverilta, joten oman pääoman tuotto kyseisessä kohteessa on ääretön. Rautakaupan henkilökunta varmaan vieläkin lähtisi karkuun, jos menisin liikkeeseen. Sen verran tuli kyseltyä tyhmiä siellä sitä remonttia toteuttaessa. Hauska ja opettavainen projekti!

Asuntosijoittajana olen vielä melko alkutaipaleella, mutta alkuun on kuitenkin päästy ja intoa on, joten tästä on hyvä jatkaa kohti uusia diilejä!

Instagram Vierailu OstanAsuntoja -podcastissa